Wózki gastronomiczne i cateringowe - ułatwienie i usprawnienie pracy

Różnego typu wózki serwisowe - wózki gastronomiczne i wózki do cateringu, to niezbędne narzędzia do pracy w gastronomii. Ich cechy użytkowe sprawiają, że są ergonomiczne, trwałe i oczywiście dopuszczone do kontaktu z żywnością. Stanowią wyposażenie sklepów, stołówek, piekarni czy restauracji. Ułatwiają pracę wielu osobom pracującym w branży hotelarsko-gastronomicznej - kucharzom, piekarzom, kelnerom. Wózek kelnerski to niezbędne wyposażenie każdej większej restauracji, służące do transportu potraw na salę, do obsługi gości i sprzątania stolików. Niezbędny jest także w firmach cateringowych obsługujących wydarzenia, takie jak większe spotkania służbowe, szkolenia czy konferencje, gdzie zapewnia się catering dla wielu gości jednocześnie. Wózek gastronomiczny ułatwia rozwożenie potraw i sprawne zbieranie brudnych naczyń i sztućców ze stolików, minimalizując ryzyko ich uszkodzenia lub stłuczenia. Do niektórych modeli wózków można dokupić różne akcesoria, na przykład szufladę na sztućce. Niektóre modele wózków serwisowych posiadają wyjmowane, plastikowe tace z powierzchnią antypoślizgową. Tace łatwo zdjąć z wózka, na przykład do czyszczenia, oraz ponownie na nim umieścić.

Jednym z często wykorzystywanych praktycznych zastosowań wózka gastronomicznego w każdej kuchni może być wykorzystanie go jako dodatkowej powierzchni roboczej do przygotowania potraw, na przykład w przypadku większej niż normalnie pracy, czyli w sytuacjach, gdy wszystkie inne stoły są zajęte. Niektóre modele wyposażone są, oprócz blatów, także w skrytki. W związku z tym mogą służyć jako rodzaj szafek do przechowywania produktów, które powinny być pod ręką i po które łatwo sięgnąć. Można w ten sposób optymalnie zagospodarować przestrzeń kuchenną albo przestrzeń schowka na produkty i naczynia kuchenne. Jak widać serwisowe wózki gastronomiczne są wielofunkcyjne, co jeszcze zwiększa ich wartość dla każdej firmy. Prosty design zapewnia ich dużą wszechstronność, a jednocześnie estetyczny wygląd.

Przestrzenie kuchenne i stołówkowe są ważną częścią wielu środowisk pracy lub edukacji, takich jak biura, szkoły, szpitale, hotele, hostele i oczywiście kawiarnie i restauracje. Jeśli chcesz właściwie zarządzać tymi przestrzeniami, musisz wziąć pod uwagę i wdrożyć kilka czynników. Wybór dobrej jakości mebli do kuchni i stołówek wpływa na zachowanie estetyki tych pomieszczeń, ułatwia dobre zarządzanie zaopatrzeniem w żywność oraz serwowaniem posiłków. Odpowiedni sprzęt gastronomiczny do rozwożenia posiłków to sposób na osiągnięcie wysokiej efektywności pracy i zadowolenia gości. Jednym z najlepszych sposobów na ułatwienie podawania potraw i transportu naczyń i żywności są wózki gastronomiczne firmy AJ Produkty. Nasza oferta pozwala wybrać opcję najlepiej dopasowaną do Twojego środowiska pracy i potrzeb, jakie generuje. Przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą wybrać idealne rozwiązanie na potrzeby Twojej firmy w zakresie dostawy produktów i rozwożenia posiłków.

Wózki gastronomiczne - zalety stosowania

Wózki serwisowe przeznaczone dla branży gastronomicznej oferują praktyczne rozwiązania, jeśli chodzi o przewożenie artykułów spożywczych w stołówkach, restauracjach, kuchniach i innych miejscach. Możesz dzięki nim również zaoszczędzić miejsce, składając wózki, gdy nie są już potrzebne. Jest to możliwe dzięki składanej rączce. Stal nierdzewna sprawia, że ​​wózki są bardzo wytrzymałe i trwałe, odporne na niszczenie. Wózek można z łatwością wytrzeć do czysta, aby zachować dobry poziom higieny. To doskonały wybór do miejsc, gdzie czystość i higiena to priorytety. Niezależnie od tego, czy chodzi o naczynia, duże pojemniki, garnki, rondle i patelnie, opakowania na żywność, przewóz blach piekarniczych czy innych elementów, nasze wózki cateringowe są zawsze dostępne, aby pomóc w transporcie artykułów w Twojej kuchni lub stołówce. Wózkami można płynnie manewrować między stołami za pomocą obrotowych kółek samonastawnych i składanej kierownicy. Koła wykonane są z dobrej jakości gumy, która po pierwsze nie niszczy powierzchni podłóg, a po drugie sprawia, że wózki gastronomiczne poruszają się bardzo cicho.

Wózki gastronomiczne mają różną liczbę i rozstaw półek. Przed zakupem warto się więc zastanowić, jaka będzie specyfika, w tym wysokość najczęściej przewożonych produktów, tak aby dopasować cechy wózka do potrzeb firmy. Do obsługi kelnerskiej przyda się zapewne wózek z większą ilością półek o mniejszym rozstawie wysokości. Należy też zwrócić uwagę na dopuszczalne maksymalne obciążenie wózka serwisowego. Aby zapoznać się ze specyfikacjami dostępnych produktów, kliknij na ich zdjęcia i rozwiń szczegółowe opisy.

Wózek z podniesioną platformą

Ergonomicznie zaprojektowane meble biurowe czy kuchenne, to czynnik ogromnie ułatwiający pracę personelu i pozytywnie wpływający na zdrowie i samopoczucie pracowników. Czy chcesz, aby Twoi pracownicy nie musieli schylać się za każdym razem, gdy odbierają zapasy żywności z szafy magazynowej lub przyjmują przychodzące dostawy? Jeśli tak, skorzystaj z naszego wysokiego wózka gastronomicznego, który jest wyposażony w podniesioną platformę ułatwiającą załadunek i rozładunek artykułów spożywczych. Wózek wykonany jest ze stali nierdzewnej, dzięki czemu jest higieniczny i łatwy w czyszczeniu, a co za tym idzie spełnia surowe wymagania higieniczne dla branży spożywczej. Idealnie nadaje się do rozwożenia posiłków. Półki wózka mogą być wykonane oprócz stali również z laminatu wysokociśnieniowego HPL, najczęściej w kolorze białym. Laminat wysokociśnieniowy HPL jest jednocześnie wytrzymały i łatwy w czyszczeniu, co sprawia, że wózek jest idealnym rozwiązaniem do wymagających środowisk, gdzie ma kontakt z żywnością.

Wózki gastronomiczne w naszej ofercie są dostępne w różnych wymiarach i wzorach, a także w różnych ładownościach i liczbie półek. Niektóre kategorie wózków sprawdzą się także poza branżą gastronomiczną, na przykład w magazynach, gdzie przewozi się każdego dnia dużą ilość niewielkich paczek. Tak dzieje się w przypadku między innymi firm kurierskich.

Jeśli nie masz pewności, jaki typ wózka serwisowego najlepiej spełni Twoje wymagania, odwiedź naszą stronę internetową i zapoznaj się z opisami produktów, aby uzyskać więcej informacji.

Wózki gastronomiczne ze stali nierdzewnej - jakość bez kompromisów

W AJ Produkty sprzedajemy uniwersalne wózki cateringowe ze stali nierdzewnej, które są łatwe do utrzymania w czystości, odporne na wilgoć i korozję. To rodzaj produktu, który szczególnie dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością podczas transportu artykułów spożywczych z jednego miejsca do drugiego, w stołówkach biurowych i szkolnych, w profesjonalnych kuchniach, u producentów żywności i w wielu innych tego typu miejscach. Można również używać wózków gastronomicznych jako rozwiązania do przechowywania żywności i innych przedmiotów, takich jak serwetki papierowe, ściereczki do wycierania, naczynia, garnki itp. Wykończenie ze stali nierdzewnej zapewnia utrzymanie wysokiego poziomu higieny i czystości. Nasze wózki gastronomiczne ze stali nierdzewnej są dostępne w różnych opcjach, w zależności od ładowności, liczby półek i wymaganych wymiarów. Wiele naszych wózków cateringowych ma uchwyt z jednej lub z obu stron. Uchwyty oraz obrotowe kółka ułatwiają manewrowanie nimi wokół krzeseł i stołów. Istnieją również modele wózków gastronomicznych z drzwiami suwanymi, zabezpieczające produkty przed wypadnięciem. Kliknij zdjęcia produktów, aby uzyskać więcej informacji.

Wózki zabiegowe - ergonomia i wysoka jakość wykonania

Na jakie cechy należy zwrócić uwagę wybierając dobry stolik do gabinetów zabiegowych i sal operacyjnych? Jaki wózek na narzędzia chirurgiczne sprawdzi się najlepiej? Wózek zabiegowy - chirurgiczny to funkcjonalny mebel, którego nie powinno zabraknąć w wyspecjalizowanych placówkach medycznych i na salach zabiegowych, ponieważ wpływa znacząco na komfort i efektywność pracy personelu medycznego. Ergonomiczny kształt wózka zabiegowego powinien pozwolić na bliskie dosuwanie go do wybranych obiektów. Niewątpliwą zaletą jest możliwość regulowania wysokości blatu, a niekiedy nawet kąta jego nachylenia. Wysokiej jakości wózek zabiegowy czy też wózek narzędziowy dzięki posiadaniu kółek może być wykorzystywany nie tylko na sali zabiegowej, ale też w innych miejscach w placówce medycznej, zależnie od potrzeb. Wózki zabiegowe są zatem łatwe do transportu, pozwalają na szybkie przemieszczanie wózka między pomieszczeniami. Co ważne wózki zabiegowe muszą być wyposażone w hamulec, aby można je było ustawić w konkretnym miejscu bez obawy, że się przesunie, utrudniając pracę personelowi medycznemu. Wózek zabiegowy powinien być wykonany ze stali nierdzewnej, odpornej na korozję. Wszechstronny wózek platformowy ze stali nierdzewnej, która jest bardzo trwała, odporna na wszelkie uszkodzenia i łatwa w czyszczeniu, to doskonały wybór do miejsc, gdzie czystość i higiena to priorytety, czyli właśnie takich jak gabinety zabiegowe, gabinety dentystyczne czy sale operacyjne w szpitalach. Wózki zabiegowe są często dezynfekowane i sterylizowane, stąd materiał z jakiego są wykonane ma kluczowe znaczenie. Każdy wózek zabiegowy posiada wytrzymałą platformę załadunkową i praktyczny uchwyt, co ułatwia manewrowanie, podczas gdy koła skrętne zapewniają płynne prowadzenie. Dwa koła wyposażono w hamulce, aby zapobiec niekontrolowanemu odjeżdżaniu wózka podczas załadunku, rozładunku i użytkowania w trakcie zabiegu. Podsumowując - najistotniejsze cechy wózka zabiegowego to wykonanie z wysokiej jakości stali, ergonomia, mobilność i stabilność podczas wykonywania zabiegu. Takie wózki gwarantują efektywność i satysfakcję z ich użytkowania, dając jednocześnie poczucie bezpieczeństwa.

Szczegółowe informacje i zdjęcia naszych wysokiej jakości wózków do wykorzystania w różnych branżach znajdziesz na naszej stronie internetowej. W przypadku wątpliwości skontaktuj się za pomocą czatu z naszymi pracownikami.